Пикантни мариновани хапки биволско сирене

Пикантни мариновани хапки биволско сирене

Необходими продукти:

екстра върджин зехтин 1/3 ч.ч.

нарязани сушени домати 1/4 ч.ч.

чесън 2 скилидки, пресован

чесън на прах 1 ч.л.

едро счукан лют червен пипер 1 ч.л.

сух босилек ½ ч.л.

сух риган ½ ч.л.

пресен розмарин 1 с.л. /нарязан на ситно/

пресен магданоз 1 с.л. /нарязан на ситно/

биволско сирене 0,4кг /нарязано на кубчета/

 

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки с изключение на сиренето в голям буркан. Затворете с капак и разбийте хубаво. Добавете биволското сирене и отново разклатете хубаво, за да се покрие добре със зехтина и подправките. По желание можете да добавите и шепа маслини каламата.

Оставете сиренето да се маринова поне 1 час. Трябва да се съхранява в хладилник, но имайте предвид, че зехтинът може да се втвърди. Оставете навън поне 1 час преди сервиране, за да се отпусне зехтинът. Можете да сервирате като предястие с квасен хляб или брускети.