Пикантни мариновани хапки биволско сирене
Пикантни мариновани хапки биволско сирене
Необходими продукти:
екстра върджин зехтин 1/3 ч.ч.
нарязани сушени домати 1/4 ч.ч.
чесън 2 скилидки, пресован
чесън на прах 1 ч.л.
едро счукан лют червен пипер 1 ч.л.
сух босилек ½ ч.л.
сух риган ½ ч.л.
пресен розмарин 1 с.л. /нарязан на ситно/
пресен магданоз 1 с.л. /нарязан на ситно/
биволско сирене 0,4кг /нарязано на кубчета/
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки с изключение на сиренето в голям буркан. Затворете с капак и разбийте хубаво. Добавете биволското сирене и отново разклатете хубаво, за да се покрие добре със зехтина и подправките. По желание можете да добавите и шепа маслини каламата.
Оставете сиренето да се маринова поне 1 час. Трябва да се съхранява в хладилник, но имайте предвид, че зехтинът може да се втвърди. Оставете навън поне 1 час преди сервиране, за да се отпусне зехтинът. Можете да сервирате като предястие с квасен хляб или брускети.