Пиле с портокали по китайски

Пиле с портокали по китайски
Обичате ли да експериментирате с различни рецепти? ?
А опитвали ли сте да смесите пилешко месо с портокали?
Ако обичате да експериментирате следващата рецепта в за вас!
?Необходими продукти:
500 гр. пилешко филе
2 с.л. соев сос
2 с.л. лимонов сок
3 с.л. зехтин
3-4 ивички настъргана портокалова кора
2 консерви мандарини (по 280 гр), заедно със сока
портокалов сок (около 1/2 ч.ч.)
2 с.л. нишесте
1/2 ч.л. червен пипер
1 тиквичка
Начин на приготвяне:
Смесете лимоновия сок, соевия сос, 1 с.л. зехтин, чесъна и портокаловата кора в купа. Прибавете нарязаното на ивички пилешко филе и оставете в хладилника, за да се маринова за 15 минути. Отцедете пилешкото месо от маринатата. Извадете и коричките. Към маринатата добавете изцедения от мандарините сок и портокаловия сок. Размийте нишестето и червения пипер в сока. Загрейте 1 с.л. зехтин в дълбок тиган. Запържете пилешкото месо за около 2-3 минути. След това го извадете и оставете настрани.Прибавете още 1 с.л. зехтин в тигана. Сложете нарязания на полумесеци лук и запържете за 1 минута. След това добавете тиквичката и пържете още 1 минута. Повторете процедурата и с пиперките. Добавете сока с размитото нишесте, разбъркайте и щом заври добавете пилешкото, след което изчакайте отново да заври. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Добавете мандарините, разбъркайте и свалете от огъня. Поднесете със сварен ориз, спагети или картофено пюре.
Добър апетит!