Пиле с портокали по китайски

Пиле с портокали по китайски

Обичате ли да експериментирате с различни рецепти? ?

А опитвали ли сте да смесите пилешко месо с портокали?

Ако обичате да експериментирате следващата рецепта в за вас!

 

 

 

?Необходими продукти:

 

500 гр. пилешко филе

2 с.л. соев сос

2 с.л. лимонов сок

3 с.л. зехтин

3-4 ивички настъргана портокалова кора

2 скилидки чесън

2 консерви мандарини (по 280 гр), заедно със сока

портокалов сок (около 1/2 ч.ч.)

2 с.л. нишесте

1/2 ч.л. червен пипер

1 червена чушка

1 зелена чушка

1 тиквичка

сол

черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Смесете лимоновия сок, соевия сос, 1 с.л. зехтин, чесъна и портокаловата кора в купа. Прибавете нарязаното на ивички пилешко филе и оставете в хладилника, за да се маринова за 15 минути. Отцедете пилешкото месо от маринатата. Извадете и коричките. Към маринатата добавете изцедения от мандарините сок и портокаловия сок. Размийте нишестето и червения пипер в сока. Загрейте 1 с.л. зехтин в дълбок тиган. Запържете пилешкото месо за около 2-3 минути. След това го извадете и оставете настрани.Прибавете още 1 с.л. зехтин в тигана. Сложете нарязания на полумесеци лук и запържете за 1 минута. След това добавете тиквичката и пържете още 1 минута. Повторете процедурата и с пиперките. Добавете сока с размитото нишесте, разбъркайте и щом заври добавете пилешкото, след което изчакайте отново да заври. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Добавете мандарините, разбъркайте и свалете от огъня. Поднесете със сварен ориз, спагети или картофено пюре.

Добър апетит!