Плодов сладкиш с бяло грозде
Плодов сладкиш с бяло грозде
С настъпването на есента идват и плодовете характерни за сезона. Затова ви предлагаме една идея за вкусен сладкиш с грозде.
Продукти
4 яйца
5 с.л. кисело мляко
5 с.л. пудра захар
10 с.л. брашно
5 с.л. бяло вино
125 г краве масло
2 ч.ч. бяло грозде
10 г бакпулвер
8 г ванилия
Приготвяне
Гроздовите зърна се обелват, нарязват на половинки по дължина и се изчистват от семките. Брашното и бакпулвера се смесват и пресяват. Яйцата се разбиват. В отделна купа се разбива омекналото масло с миксер заедно с пудрата захар и ванилията, докато побелее. Разбитите яйца на тънка струйка се прибавят към маслото и се доразбива до еднородна смес. Последователно се прибавят киселото мляко и виното. Накрая се прибавя брашното до получаване на гъста смес. Във форма за торта се слага хартия за печене и се изсипва сместа. Гроздето се подрежда отгоре. Плодовия сладкиш се пече в средата на загрята фурна на 180 градуса 25 мин.