Пловдивска катма

Пловдивска катма

Един десерт директно пристига от Пловдив на вашата трапеза!

 

 

 

 

 

 

 

Необходими продукти:

500 г брашно

700 мл топла вода

ч.л. сол

ч.л. захар

30 г мая

1 жълтък за мазане на сача

100 г масло за мазане на катмите

Начин на приготвяне:

Размийте маята с малко хладка вода. Прибавете и всички останали продукти. Разбъркайте добре. Получената смес оставете да втаса – обемът ще се увеличи поне 2-3 пъти и става на големи шупли. Разбъркайте. Намажете сача за всяка катма. Изсипете един черпака от сместа върху сача. Когато цялата кора стане на шупли и се вижда, че няма сурово тесто отгоре, с помощта на лопатка отлепете и обърнете. Запечета за около минута и от другата страна. Веднага след изпичането намажете катмите с масло.