Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Търнак – чорба
Търнак – чорба
Представяме ви една много интересна пловдивска рецепта с турски произход!
Необходими продукти:
1 телешки крак от коляното надолу
1 глава кромид лук
черен пипер и сол на вкус
2 с.л брашно
олио
1 ч.л. червен пипер
0,5 л студено прясно мляко
2-3 скилидки чесън
Начин на приготвяне;
Измийте ,одерете крака, отстранете нокътя и го сварете заедно с глава кромид лук, зрънца черен пипер и сол.
Прецедете бульона, добавете наситнените жили и месо и сложете да ври на тих огън.
Направете застройка от олиото, 2 с.л. брашно и 1 ч.л. червен пипер.
Разредете с 0.5 л студено прясно мляко.
Добавете и 2-3 счукани скилидки чесън и черен пипер на вкус.
Оставете да ври за десетина минути.