Търнак – чорба

Търнак – чорба

 

Представяме ви една много интересна пловдивска рецепта с турски произход!

 

 

 

 

 

Необходими продукти:

1 телешки крак от коляното надолу

1 глава кромид лук

черен пипер и сол на вкус

2 с.л брашно

олио

1 ч.л. червен пипер

0,5 л студено прясно мляко

2-3 скилидки чесън

Начин на приготвяне;

Измийте ,одерете крака, отстранете нокътя и го сварете заедно с глава кромид лук, зрънца черен пипер и сол.

Прецедете бульона, добавете наситнените жили и месо и сложете да ври на тих огън.

Направете застройка от олиото, 2 с.л. брашно и 1 ч.л. червен пипер.

Разредете с 0.5 л студено прясно мляко.

Добавете и 2-3 счукани скилидки чесън и черен пипер на вкус.

Оставете да ври за десетина минути.