Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Оздравителна пилешка супа
Продукти:
пилешко месо /фенер/ + допълнително месо по желание
2 моркова
2 глави лук
3-4 стръка целина – стебло и листа
1 картоф
1 пащърнак
магданоз /заедно със стеблата/
сол, черен пипер,1 суп. лъж. „Вегета” или друга подобна подправка, лимон /по желание/
Приготвяне:
Пилешкият фенер се слага в тенджера под налягане, прибавя се вода, сол, всички зеленчуци нарязани на ситно и след завирането се изчакват 35-40 мин.
След като се охлади, тенджерата се отваря, изважда се фенера, обезкостява се и месото се връща обратно в тенджерата. Супата е готова. При сервиране се наръсва със свеж магданоз и черен пипер. По желание се добавя лимонов сок.