Пилешки крилца със зеленчуци
[fbsharelike]
За 3-4 порции
Продукти:
Около 1000 гр. пилешки крилца /всяко крилце е около 100 гр./
1 ч.л. мед, 1 ч.л. пушен червен пипер, 3 с.л. тъмен соев сос, 1 ч.л. горчица
За зеленчуците:
1 стрък праз,
100 гр. гъби
100 гр. замразена или от консерва царевица
100 гр. грах
2 моркова
Сол, черен пипер, бучка масло, олио, магданоз
Приготвяне:
Крилцата се мариноват поне за 2 часа с меда, пипера, горчицата и соевия сос, които предварително се разбъркват до хомогенна смес. След като престоят, се пекат на 180 гр. за около 40 мин. Ако е необходимо може се добавят 100 мл вода. Когато са готови от едната страна се обръщат и се допичат и от другата.
В тиган се поставя олиото и бучка масло, след като се стопят се слага нарязаният праз и след като омекне се добавят гъбите, морковите и останалите зеленчуци. Захлупват се и се оставят на бавен огън за около 15 -20 мин. Накрая всичко се наръсва с магданоз и се поднася заедно с крилцата.