Зарежда се съдържанието на кошницата ...
[fbsharelike]
За 4 порции
ПРОДУКТИ:
600 гр. кайма смесена
1 глава лук
5 яйца
1 филия хляб
Магданоз 1/2 връзка
Сол, черен пипер, кимион, пушен червен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:
Каймата се омесва с нарязания лук, 1 яйце, 1 филия накиснат във вода и отцеден хляб, подправките и нарязаният магданоз и се оставя за около час да престои.
Разделя се на 4 топки и всяка от тях се поставя върху хартия за печене, като в средата с юмрук се прави кладенче, където по-късно ще се постави яйцето. Изпича се за около 20 мин. в загрята на 180-200 градуса фурна. Тавата се изважда и във всяко гнездо се поставя по 1 яйце, което се поръсва с пушен червен пипер. Запича се за още 5 мин.
Сервира се със зелена салата и печени или пържени картофи.