Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Блага пита

Необходими продукти за 6 порции
- 5 ½ ч. ч.брашно
- 1 ½ ч. ч.захар
- 2 ч. л.бакпулвер
- 400 млвода
- ½ ч. ч.олио
- ½ ч. ч.орехи
- ½ ч. ч.стафиди
- 3 с. л.ром
- ½ ч. л.канела
- 2 зрънцакарамфил
- настъргана кора от 1 лимон
- щипкасол
- за поръсване:
- 4 с. л.пудра захар
- ½ ч. л.канела
Начин на приготвяне
- Стафидите се накисват в рома за 30 мин., отцеждат се и се овалват в брашно.
- В купа се смесват пресятото брашно, захарта, бакпулверът, канелата, смленият карамфил, кората от лимона и солта. В средата се прави кладенче.
- В кладенчето се слагат олиото и водата. Всичко се разбърква добре с дървена лъжица. Слагат се ядките и стафидите. Пак се разбърква.
- Тестото се слага в намазана с олио и поръсена с галета или брашно тава. Питата се пече на 180°С, докато клечка за зъби, забодена в центъра й, излезе суха. Още гореща се поръсва с пудрата захар, смесена с канелата.
Сервира се студена.
Източник: www.menumag.bg