Гювече със сурова пикантна наденица

[fbsharelike]

 

За 4 порции

 

 

 

 

 

Продукти:

2 глави лук

2 моркова

3 сурови пикантни наденици

2 домата

2 картофа

200 гр. сирене

100 гр. кашкавал

4 бр. люти чушки

4 яйца

50 гр. маслини

Олио

Червен пипер

Чубрица

Сол само върху яйцата /повечето продукти са солени и пикантно/

 

Приготвяне:

Двата картофа, приготвям само за 10 мин. по следния начин: в парче вестник се завива всеки картоф, предварително измит, необелен и смачкан с влажни ръце на топка. Картофите се поставят в микровълнова фурна за 10 мин. на максимална мощност. /Картофите могат да се сварят за няколко минути във вода и да се обелят, вместо да се използва микровълнова фурна, но този начин е много бърз/.

Докато се задушат, се подготвят 4 глинени гювечета с капачета. На дъното на всяко се сипва малко олио. Подреждат се във всяко нарязаният на парчета лук, обелените и нарязани на малки кръгчета сурови моркови, наденицата нарязана на парчета и доматите на парчета.

Двата картофа се обелват, нарязват на парчета, поръсват се с чубрица и се поставят върху доматите. Отгоре се подреждат парчетата сирене /по 1 във всяко гювече/, кашкавалът нарязан на парчета, маслините и лютите чушлета.

Така приготвените гювечета се покриват с капачетата, нареждат се в голямата тава от фурната, която се поставя по-близо до горния реотан и печката и се включва. Необходими се около 50 мин. за задушаването им. След като се извадят заедно с тавата, отхлупват се, във всяко гювече се чуква по едно яйце най-отгоре, поръсват се с малко червен пипер и сол и оставени открити се допичат за още 10 мин.

gyuveche s nadenica