Пълнен заек

Пълнен заек

Продукти:
1 заек
1ч.ч ориз
1 кг. картофи
2 моркова
150 гр. гъби
2 листинца дафинов лист
1-2 глави кромид лук
сол,червен пипер и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:

Заекът се овкусява със сол,черен и червен пипер.

Гъбите се нарязват и задушават с малко олио,към тях се прибавя оризът ,сол и черен пипер и 1ч.ч вода. Оризът се вари докато поеме водата.

В голям гювеч се поставят обелените картофи, нарязани на кръгчета моркови, лукът нарязван на полумесеци, дафиновият лист,1 с.л брашно, сол и червен пипер. Всичко се разбърква добре.

Заекът се напълва с ориза и зашива с конец и игла.поставя се при картофите. Налива се вода да покрият картофите. Добавят се няколко лъжици олио.

Така приготвеният заек се поставя в студена фурна и пече около 2часа и половина.

Източник http://recepti.rozali.com/