Сладка и зимнина за 2014 година, приготвени специално за „Моята Ферма“

Тази година, след натрупания опит от първата ни есен-зима си поръчахме да изработят за нас най-търсените от Вас сладка и консерви от грижливо подбрани плодове и зеленчуци.

За първото ни зареждане се погрижи Мария Стоилкова от с. Яворница (Петричко). Селото е сгушено в полите на Беласица – екологично чист район.

След като напуска работа, решава да превърне хобито си в професия. Желанието й е повече хора да опитат и достигнат до истинската, афтентична храна на селото, да съхранят традициите и качетството от миналото за бъдещото поколение.

По-голямата част от продукцията й е от собствената й зеленчукова и плодова градина, а останалата част е от нейни познати земеделски производители от селото и околността.

Занимава се с производство на сладка, конфитюри, мармалади, туршии, лютеници, приготвени изключително и само с натурални продукти. Всичко се прави по домашни рецепти, наследени от поколенията преди нея, като освен, че ги разнообразява със собствени идеи, Мария ги прави с много желание и любов.

Благодарим ти, Мария за труда, отзивчивостта и лоялността към „Моята Ферма“!!!