Руло Стефани

Руло Стефани

На някоя от разходките ни видях в менюто на един ресторант руло Стефани. На момента реших да не рискувам, защото бях почти сигурна, че каймата няма да ми хареса, но меракът си остана. И докато чакам доставката от Моята Ферма, в главата ми класическата рецепта претърпя какви ли не метарфози и накрая, в общи линии, продуктите за руло Стефани присъстват на трапезата, но я в рулото, я в разядката, я в салатата. Както винаги, заложих на мързелив вариант, та ето го и него ?
⏳Време за приготвяне: 55 минути
* 1 кг кайма (телешка)
* 2 яйца за каймата и 2 за гарнитура
* кисели краставички
* червени печени чушки
* пресен лук
* 200 г лютеница
* 100 г сирене
* 4 моркова
?Готова кошница: https://bit.ly/387jegu
?‍?Приготвяне:
1️⃣Започнах, като включих фурната да загрява на 200ºC и сварих две яйца.
2️⃣Каймата омесих с две яйца, сол, черен пипер, чубрица, кимион, нарязани на ситно пресен лук, кисели краставички и червени чушки. В този вид я сложих в правоъгълна форма за кекс с хартия за печене. Пече се 45 минути.
3️⃣Междувременно настъргах морковите и овкусих с шарлан и щипка сол. Лимонче също би вървяло чудесно, въпреки че аз, по някаква причина, го забравих.
4️⃣ Вече изстиналите сварени яйца намачках с вилица, добавих сирене и лютеница и стана една вкуснотийка, която ми допълни вкуса на вечеря от детството.
Ами много апетитно беше, наистина. Тази телешка кайма няма общо с онази от магазина и рулото стана сочно, като от кълцано месо. И всичко това ми напомня за гнездата от кайма, които баба правеше. Вие опитвали ли сте такива?