Солени кифлички с биволско мляко

Рецепта за солени кифлички с биволско мляко
Лесно за приготвяне и вкусно, за моментите, когато ни се хапва нещо мъничко!
Необходими продукти:
300 г брашно + за доизмесване
120 мл. биволско прясно мляко
1 ч.л. суха мая
1 к.л. сол
1 к.л. захар
200 г наденица (2 бр.)
1 бр. яйце за намазване
слънчогледово семе – за поръсване
тиквено семе – за поръсване
див лук – за поръсване, накълцан
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа. Пригответе сухата мая, захарта и солта, разбъркайте и направете кладенче в средата. Разбъркайте биволското мляко и го изсипете в кладенчето. Замесете гладко тесто, което да не лепне. Оформете топка от тестото и я намазнете. Върнете я обратно в купата. Оставете да втасва за 1 час на топло, покрито с кърпа. Втасалото тесто разточете на тънка, кръгла кора. С остър нож нарежете ленти с дебелина по 3 см. Разрежете наденицата на две половини. След това разполовете половинките на още две. Вземете една лента тестото и я увийте около парче наденица. Подредете увитите парченца в намаслена тава и ги оставете на топло за още 30 минути. Разбийте яйцата с олио, вода, семената и дивия лук. Намажете кифличките със сместа. Сложете ги в загрята на 130 градуса фурна и печете за 30 минути до готовност.
Добър апетит!