Фузили със спанак и нахут

Фузили със спанак и нахут

Продукти:

450 паста Фузили
800 г консервиран нахут
300 г пресен или замразен спанак
2 скилидки чесън
3 с. л. балсамов оцет
зехтин
сол и смлян черен пипер
щипка риган
магданоз
Приготвяне:
• За рецептата “Фузили със спанак и нахут” пастата Фузили се сварява според указанията на опаковката.
• Пастата Фузили се отцежда, като се запазва 1 ч. ч. вода от варенето.
• Междувременно в голям тиган се сгорещява 1 с. л. зехтин и се прибавят пресованите скилидки чесън и щипка риган.
• Запържват се за 30 секунди и се добавя отцеденият нахут и се сипва оцетът.
• Всичко се готви 5 минути.
• В тенджерата се връща отцедената паста, спанакът, запазената вода и сосът от тигана.
• Всичко за рецептата „Фузили със спанак и нахут“ се разбърква и се загрява на слаб огън за 5 минути.
• Фузилите със спанак и нахут се разпределят по чинии.
• Овкусяват се със сол и черен пипер и се поръсват по желание със ситно нарязан магданоз.
• Ястието Фузили със спанак и нахут се поднася веднага.

Източник: http://www.gotvetesmen.com/