Хрупкава Пъстърва

Това интересно рибно ястие с пъстърва се приготвя бързо , лесно и е с отличен вкус . Трябва да го опитате ! Още един плюс за него – здравословно е . Не пропускайте и гарнитурата , която се приготвя само за минута , много е вкусна и е подходяща за сезона .

Рецептата е адаптирана от Джейми Оливър .
ПРОДУКТИ :

– 4 филета от пъстърва с кожата

– 4 чаени лъжици дижонска горчица

– 100 грама фини овесени ядки

– 30 грама масло

– 30 мл. зехтин

– сол и черен пипер

за гарнитурата :

– 100 грама спанак

– 30 грама масло

– сол и черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ :

В купичка сипете овесените ядки и половината зехтин , разбъркайте добре .

Измийте и подсушете рибните филета ( може да си ги приготвите сами от прясна пъстърва ) .

Застелете с хартия за печене подходяща тава , намажете я с маслото . Подредете рибните филета с кожата надолу . Поръсете със сол и черен пипер на вкус . С четчица намажете всяко филе с по 1 лъжичка горчица . Разпределете овесените ядки отгоре , полейте с останалия зехтин и притиснете , за да залепнат добре .

Печете рибата в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 – 15 минути до придобиване на златист цвят .

Изключете фурната , оставете филетата вътре .

Пригответе гарнитурата : загрейте в съд маслото , добавете измитите спаначени листа , подправките и разбъркайте за 1 минута .

Сервирайте изпечените рибни филета с гарнитурата от задушен спанак и разбира се с лимон за изстискване .
Добър апетит с чаша изстудено бяло вино !

Източник: http://beautifulkitchen.net