Новогодишна баница с късмети

Новогодишна баница с късмети

Важните неща са важни
Да запретваме ръкави и да изчистим някои подробности, защото при баницата винаги има 2 тънкости:
-как да не ни остане плънка (или да не ни достигне)
-как да навиваме, за да няма сухи парчета (или прекалено натъпкани с плънка)
Аааа и колко да печем, защото, както се вижда, аз прекалих с този процес.
Необходимите продукти са в кошницата ти ? https://bit.ly/3omrH8z
*5 яйца за плънката и 1 за заливката
*1 пакет кори
*350 г сирене
*150 г масло
*1 чаша кисело мляко
*2 лъжици заквасена сметана
Приготвяне:
1.Започваме с разтапяне на маслото, за да може да изстине.
2.Плънката се приготвя от разбитите яйца, сметаната и настрошеното сирене – много вкусно става така.
3.Как редим баницата – начини има различни. С по-тънки кори, аз лично харесвам този – една кора мажа с масло, върху нея слагам още една, ръся с плънка на различни места докъм средата и завивам. Редя в намазнена кръгла тава от средата към краищата – тип охлюв. Но може и да се редят прави в правоъгълна тава.
Тези количества стигат точно за един пакет кори, ако слагате 3,5 лъжици от плънката. Да, сериозна работа – точно 3,5 лъжици.
4.Накрая намазвам с маслото, което е останало (използвам сладкарска четка, но може и с лъжица или дори ръка) и заливам с киселото мялко и яйцето.
5.Пече се 50 минути на 180ºC. Аз моята я забравих за 5 минути отгоре и се препече (както с вижда), но такъв е животът.