Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Паниран карфиол на фурна

[fbsharelike]
За около 4 порции
Продукти:
500-600 гр. карфиол /около половин глава/
За панировката:
250 гр. брашно
1 яйце
1 чаша бира
Сол, подправки мащерка и риган
За соса: кисело мляко 1 кофичка, 4 скил. чесън, сол, 1 с. л. горчица, копър
Приготвяне:
Карифиолът се накъсва на розички и се пуска във вряща подсолена вода за около 5 мин. Изцежда се от водата, облива се със студена вода и се оставя да се изцеди.
Подготвя се панировката от брашното, разбитото яйце, сол, мащерка, риган и бира.
Подготвя се голяма тава за фурната, която се застила с хартия за печене.
Розичките карфиол се потапят в панировката и се нареждат върху хартията за печене. Тавата се поставя в предварително загрята фурна за около 15 мин.
Сервира се с чеснов сос.