Шницел по виенски

Шницел по виенски

Невероятен начин за бързо приготвяне на филе.
Продукти:
* 1 кг свински пеперуди
* 3 яйца
* брашно (аз използвах от спелта + елда)
* сол и черен пипер
* кокосово масло
Кошница с продукти: https://bit.ly/3ma0p4a
Приготвяне:
1.Спомнете си какво ви е ядосало днес и хубаво начукайте всяко парче месо (увивайте ги във фолио за свежо съхранение), трябва да са сравнително тънки, около 2-3 мм. Овкусете всеки шницел.
2.Леко разбийте яйцата в купа, в плоска чиния смесете брашното със сол и черен пипер.
3.Шницелите се панират в брашно->яйца->пак брашно.
4.Може да се приготвят по два начина – във фурна за 20 минути на 180ºC или на тиган с малко кокосово масло за 3-4 минути на страна. На мен определено ми хареса втория вариант повече и на снимките виждате именно него.
Сервират се типично с бучка масло и лимон.