Шоколадов мус с аквафаба и агаве

Ей така, без повод, днес ще се почерпим с нежен шоколадов мус с аквафаба и агаве.
От вчера ни остана водата от един буркан нахут. Ние вярваме в готвене #zerowaste . И сега ще си я използваме. Водата от варивата се нарича аквафаба и всъщност е много полезна, съдържайки всички протеини, фибри и други съставки, отделени при варенето. Приложенията й са различни, а ние днес ще я впрегнем в един лесен десерт.
⏳ Време за приготвяне: 30 минути
?Продукти
* вода от 1 буркан нахут (по възможност да е без сол и консерванти)
* 50 г черен шоколад
* 2 лъжици сироп от агаве
* 1 лъжица кокосово масло
?‍? Приготвяне:
1️⃣Разбиваме с миксер или блендер водата от нахут, като по средата добавяме и сиропа от агаве. Ще се получи кремообразна смес, наподобяваща разбити белтъци.
2️⃣Междувременно разтапяме шоколада с кокосовото масло и охлаждаме.
3️⃣Смесваме пяната и шоколода и готово – нежен шоколадов мус, без захар, без лактоза, без яйца.