Предястие с просо

[fbsharelike]

 

За 2 порции

 

 

 

 

 

Продукти:

около 100 гр. просо

½ стрък малко праз много наситно нарязан

бучка масло

1 ч.л. настърган хрян

копър за декорация

Няколко кръгчета червена чушка

За млечния сос:

200 гр. кис. мляко

2 скилидки чесън

сол, зехтин

 

Приготвяне: 

Просото се сварява с 300-400 мл подсолена вода. След 20 мин. се прецежда.

В тиган се поставя бучка масло и се добавя много наситно нарязаната бяла част от праз лук и настъргания хрян, задушава се за 5 мин. Изсипва се при свареното просо, разбърква се.

Поднася се като се изсипва в кръгъл ринг-форма, притиска се, освобождава се от формата и се поръсва обилно със ситна нарязан копър, гарнира се с кръгчета сурова чушка и се полива с млечния сос, приготвен от киселото мляко, сол, зехтин и 2 скилидки чесън смачкани с преса.

prediastie s proso