Хрупкава Пъстърва
Това интересно рибно ястие с пъстърва се приготвя бързо , лесно и е с отличен вкус . Трябва да го опитате ! Още един плюс за него – здравословно е . Не пропускайте и гарнитурата , която се приготвя само за минута , много е вкусна и е подходяща за сезона .
Рецептата е адаптирана от Джейми Оливър .
ПРОДУКТИ :
– 4 филета от пъстърва с кожата
– 4 чаени лъжици дижонска горчица
– 100 грама фини овесени ядки
– 30 грама масло
– 30 мл. зехтин
– сол и черен пипер
за гарнитурата :
– 100 грама спанак
– 30 грама масло
– сол и черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ :
В купичка сипете овесените ядки и половината зехтин , разбъркайте добре .
Измийте и подсушете рибните филета ( може да си ги приготвите сами от прясна пъстърва ) .
Застелете с хартия за печене подходяща тава , намажете я с маслото . Подредете рибните филета с кожата надолу . Поръсете със сол и черен пипер на вкус . С четчица намажете всяко филе с по 1 лъжичка горчица . Разпределете овесените ядки отгоре , полейте с останалия зехтин и притиснете , за да залепнат добре .
Печете рибата в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 – 15 минути до придобиване на златист цвят .
Изключете фурната , оставете филетата вътре .
Пригответе гарнитурата : загрейте в съд маслото , добавете измитите спаначени листа , подправките и разбъркайте за 1 минута .
Сервирайте изпечените рибни филета с гарнитурата от задушен спанак и разбира се с лимон за изстискване .
Добър апетит с чаша изстудено бяло вино !
Източник: http://beautifulkitchen.net