Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Маринован свински стек на скара
Стек
Стек е всяко парче месо не начуквано. Предлагаме ви една рецепта за стек на скара, който може да приготвите от врат или котлет, зависи от предпочитанието.
Продукти:
5 бр. свински врат или котлет
За маринатата:
- 1/2 кафена чашка бяло вино
- 1ч.л. горчица
- четвъртинка сочен лук
- 1 скилидка чесън
- 5 с.л. ароматен зехтин
- 1/2 ч.л. домашен червен пипер
- черен пипер на вкус
Лука и чесъна се нарязват на ситно и се смесват с останалите продукти. Слагат се стековете в тази марина за 2ч. След това ги изчистете от парченцата лук и чесън и печете на загрято барбекю. За гарнитура сложете до тях да се изпекат пресни картофки и гъбки.
Поднесете с чаша хубаво вино и се насладете на летните вечери.