Пълнен заек с агнешки дреболий за Великден
Пълнен заек с агнешки дреболий за Великден
Заешкото е едно от най- вкусните, полезните и нискокалорични меса. Разбира се домашно отглежданите зайци са много по- крехки, вкусни и не се нуждаят от предварително накисване в марината. Хубаво е преди да се почне с готвенето заекът да се измие със студена течаща вода, без да кисне в нея.
За Великден ви предлагаме да комбинирате заешкото с агнешко, като сме ви подготвили следната рецепта:
Продукти:
1 бр. заек
0,5 кг агнешки дреболии
2 гл. лук
2 ч.ч. ориз
джоджен, черен пипер, червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Агнешките дреболии се сваряват хубаво и се режат на ситно. Лукът се запържва и към него се добавят ориза и след това дреболиите. Готовата плънка се овкусява с подправките и с нея се пълни зайчето. Зашива се, маже се с олио или зехтин, слага се в тава. Ако е останала плънка се слага около заека, сипват се 2 чаши вода, завива се с фолио и се пече на 180 градуса за 1.30ч., след което се маха фолиото и се дозапича.