Пловдивски гювеч

Пловдивски гювеч

Изненадайте близките си с тази традиционна пловдивска рецепта! Вкусно, домашно и нашенско! ?

Необходими продукти:

1 кг картофи

1 глава лук

2-3 червени чушки

кисели краставички

300 г кашкавал

1 кофичка заквасена сметана

3 с.л. олио

сол 

черен пипер – на вкус

Начин на приготвяне:

Почистете, обелете, нарежете на кубчета и сварете картофите. Запържете в тиган първо лука, след това добавете чушките. Сложете сол и черен пипер. Отцедете картофите от водата и ги сложете в гювеча. Прибавете и останалите продукти без кашкавала. Объркайте всичко. Настържете кашкавала. Печете за 20 мин. с капак.