Баница със свинско месо по пловдивски

Баница със свинско месо по пловдивски

Българската кухня крие безброй интересни рецепти. Някой от тях са истинско вкусово предизвикателство! Да видим как се справят пловдивчани с баницата със свинско! ?

 

 

 

 

?Необходими продукти:

800 г брашно

200 мл. вода

1/2 свинско месо

100 г свинска мас

Сол

?Начин на приготвяне:

Замесете средно твърдо тесто от брашното, водата и 1 лъжичка сол. Оформете питки. Разточете ги на две кори, които запечете за 1-2 минути от двете страни върху слабо нагрята плоча (на печката или върху сач). Сложете ги в намазнена тава, като помежду им слагате от плънката от сварено ситно нарязано месо, разтопена мас и малко бульон от варенето на месото. Последната кора поръсете с малко мас и бульон. Печете в умерена фурна до готовност.