Безценните дарове на природата

Безценните дарове на природата

Многобройни проучвания показват, че медът може да помогне за поддържането на здрава имунна система.

Той е богат на антиоксиданти, а те от своя страна помагат за неутрализирането на нестабилните молекули, наречени свободни радикали. Свободните радикали се движат из тялото, търсейки резервни кислородни молекули, за да ги направят стабилни, като по този начин могат да причинят увреждане на нашите клетки, тъкани и ДНК, включително клетките и тъканите на имунната система. Това увреждане може да доведе до състояние, наречено оксидативен стрес, което от своя страна може да доведе до различни хронични заболявания.

Високият антиоксидантен профил на меда спомага за предотвратяване на увреждането на имунната система и появата на заболявания. Всъщност, колкото по-високи са нивата на антиоксиданти, толкова по-тъмен е медът.

Медът също така насърчава производството на бели кръвни клетки, по-специално Т и В клетки и естествени клетки убийци, всички важни компоненти на имунната система. Това помага за насърчаване на по-здравословен и по-силен имунен отговор.

Така че добавянето на чаена лъжичка чист мед към ежедневния ви здравословен режим, може да осигури имунната подкрепа, от която се нуждаете!

Ползите от меда са многобройни, но ние ще споменем само малка част от тях, за да ти напомним защо е важно да се консумират мед и ? пчелни продукти:

? засилва защитните сили на организма
? има изключителни антибактериални свойства
? подпомага повишаването на паметта и енергията
? помага за по-доброто храносмилане
? спомага за заздравяването на раните и намалява белезите
? страхотно средство за почистване на кожата
? успешно се бори с инфекции на кожата и скалпа