Безглутенови питки за бургери
Безглутенови питки за бургери
Необходими продукти:
3/4 ч.ч. бадемово брашно
5 с.л. люспи от псилиум цели, не на прах
1-2 таблетки стевия
1 ч.л. бакпулвер
3/4 ч.л. хималайска сол
3 белтъка
1 ч.л. бял винен оцет
1 чаша вряща вода
сусамово семе отгоре, по желание
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180ºС.
В средно голяма купа смесете бадемовото брашно, люспите от псилиум, бакпулвера, подсладителя и солта.
Добавете белтъците, оцета и врящата вода и разбъркайте. В началото сместа ще изглежда твърде водниста, но след като продължите да бъркате за около 3 минути, люспите от псилиум ще поемат водата и тестото ще стане гъсто.
С помощта на голяма лъжица вземете част от тестото и го поставете в тава за печене, като оставяте разстояние между купчинките. Получават се около 6 броя. Не е задължително да са перфектни. Отгоре поръсете със сусамово семе, ако желаете.
Печете за около 50-60 минути.