Бисквитена торта с маскарпоне, портокал и шоколад

Бисквитена торта с маскарпоне, портокал и шоколад

Бих казала, че се приготвя много лесно, ако изчакването да престои в хладилника не беше толкова трудно.
Но все пак, за да стигнем до хладилника, отнема само няколко минути.
?Продукти:
* 400 г бисквити
* 1 кутия маскарпоне
* 3-4 лъжици овче кисело мляко (или цедено краве мляко или заквасена сметана)
* сок от 2 портокала + 1 портокал
* 100 г шоколад
* мед
* ванилия
?‍?Приготвяне:
1️⃣Започва се с приготвяне на сладко от портокали. Аз избрах да го приготвя без захар и да добавя мед, след термичната обработка. Нарязах 1 портокал на парчета и с малко масло го готвих в малък съд, докато сокът се редуцира и заприлича на… сладко без захар. Като изстина, добавих 2 лъжици мед.
2️⃣Разтапя се шоколадът с малко мляко.
3️⃣Маскарпонето, киселото мляко, 2 лъжици мед и ванилията с разбъркване се превръщат в нежен крем.
4️⃣В подходящ съд се редят бисквити, натопени в портокаловия сок (може да се натрошат на едри парчета), покриват се с крем и шоколад и това се повтаря и потретва, докато бисквитите свършат. Последният ред е от крем. Може да се залее с останалия шоколад, да се украси с плодове или друго по избор.
5️⃣Хубаво е този разкош да си почине няколко часа, даже една нощ в хладилник. Бон апети!