Цапашки бабек

Цапашки бабек

Студените месеци не могат да минат без подходящо мезе! Гарнирайте с хубаво червено вино!

 

 

 

 

 

 

 

Необходими продукти:

1 кг свинско месо

20 г сол

1 с.л. счукан копър

3 г черен пипер

20 г червен пипер

1 бр свинско шкембе

Начин на приготвяне:

Накълцайте месото на дребно. Посолете го и го оставете да престои една нощ. Прибавете подправките и разбъркайте всичко добре. Напълнете шкембето, така че да не остава въздух. Зашийте го добре. Поставете бабека за една седмица над огнище, за да може да се опушва. Щом седмицата мине го закачете на сухо и проветриво място, за да съхне. След 3-4 месеца бабекът е готов.