Царска туршия

Няма трапеза, на която да не присъства царицата на туршиите, приготвена с най-полезните и вкусни зеленчуци.

Царска туршия

 

 

 

 

 

 

Продукти:

3 кг червени камби

2 бр целина

2 кг моркови

3 кг карфиол

1,5 л ябълков оцет

200 гр захар

2ч.ч олио

1,5 л вода

1 с.л черен пипер

3 бр дафинов лист

Начин на приготвяне:

Нарязаните зеленчуци се поръсват със сол и захар, и се оставят да престоят 6-7 часа. Полученият сок се прецежда и се долива вода до количество 1,5 л. Добавят се олиото, оцета и подправките и се кипва. През това време зеленчуците се подреждат в буркани и след това се заливат с готовата гореща марина, затварят се и се обръщат да се вакумират.