Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Царска туршия

Няма трапеза, на която да не присъства царицата на туршиите, приготвена с най-полезните и вкусни зеленчуци.
Царска туршия
Продукти:
3 кг червени камби
2 бр целина
2 кг моркови
3 кг карфиол
1,5 л ябълков оцет
200 гр захар
2ч.ч олио
1,5 л вода
1 с.л черен пипер
3 бр дафинов лист
Начин на приготвяне:
Нарязаните зеленчуци се поръсват със сол и захар, и се оставят да престоят 6-7 часа. Полученият сок се прецежда и се долива вода до количество 1,5 л. Добавят се олиото, оцета и подправките и се кипва. През това време зеленчуците се подреждат в буркани и след това се заливат с готовата гореща марина, затварят се и се обръщат да се вакумират.