Печен заек със зеленчуци в тиква

Решихме да ви споделим една изключително вкусна и подходяща за сезона рецепта, изпробвана от нас.

Печен заек със зеленчуци в тиква

Продукти:

1 бяла тиква

2 кг заек

2 гл лук

4 моркова

1 гл чесън

червени чушки

масло

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Пълнена тиква със заек

Заекът се реже на парчета и заедно с лука, който е нарязан на филийки, се запържва до златисто в маслото. Към изпърженото заешко се добавят морковът, нарязан на едро и скилидките чесън, черевените чушки и се овкусявят се със сол и черен пипер. Ястието се задушава на тих огън. През това време тиквата се издълбава, осолява се и в нея се изсипват вече задушените продукти. Затваря се с капачето изрязано от тиквата, слага се във фурната и се пече на 160-180 градуса, докато тиквата омекне.

Да ви е вкусно!

Пълнена тиква със заек