Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Домашен хляб

Защо е полезно да ядем домашно приготвен хляб?
Много от нашите празници са свързани с традиционно приготвен хляб или пита. Колко е полезно това обаче ❓
Погрешно е схващането, че хлябът е вреден и от него задължително се пълнее. Всъщност хлябът е най-балансираната храна по отношение на съдържание на полезни мазнини и на растителни белтъчини и въглехидрати.
Освен това съдържа всички незаменими аминокиселини и е източник на витамини от група В и на минерални вещества като калий, калций, магнезий, натрий, фосфор и желязо.
Консумацията на хляб помага и за намаляване на лошия холестерол в кръвта, тъй като съдържащите с в него фибри отнасят със себе си излишните мазнини от храната. ?