Искате ли да се храните здравословно с чисто месо?

Знаете ли какво съдържа месото, което консумирате?

Огромен проблем са завишените количества нитрати в плодовете и зеленчуците, които консумираме. Малко хора знаят обаче, че повечето пресни меса и риби, предлагани в търговската мрежа, също съдържат нитрати. Те се използват като консерванти, запазващи цвета и свежестта на месото и спират развитието на бактерии в прясното месо.

Консервирането с нитрати е много коварно, защото месата се обработват топлинно. При топлинната обработка нитратите се превръщат в нитрити, които са опасни за здравето. А месата винаги се подлагат на топлинна обработка – пекат се, варят се, задушават се, пържат се

За съжаление, няма как визуално да разпознаете месото и рибата с нитрати от тези, които са наистина свежи, пресни и само охладени.

Ако искате да се храните с чисто и прясно месо

– доверете се само на магазини работещи с малки ферми и следящи качеството
– изискайте сертификат за произход и обработка
– не купувайте вносни незамразени меса, тъй като те почти със сигурност съдържат консерванти.
– ако ги варите, изхвърлете първата и втората вода от варенето докато е още гореща. Така с нея ще изхвърлите значителна част от нитратите.
– никога не използвайте водата от варенето за приготвяне на бульон, супи, сосове и др. Дори и да няма нитрати в месото, водата, в която то се е варило се насища с достатъчно други токсини синтезирани от метаболизма на животното, без които ще живеете по-здравословно.

 

ДОВЕРЕТЕ С НА МОЯТА ФЕРМА, ЗАЩОТО ДЪРЖИМ НА КАЧЕСТВОТО!

 

телешко бонфиле

врат с кост