Италиански сладкиш

Италиански сладкиш  ?

Хубавият сладкиш е завършекът на всяко едно вкусно хранене! ?

Днес черешката на нашата торта от десерти е италианският шоколадов сладкиш! ?

 

 

?Необходими продукти:

1 бр. яйце

1 ч.ч. захар

50 г фермерско масло

1 ч.ч. прясно мляко

125 г кисело мляко

1 ч.л. сода за хляб

110 г брашно

50 гр черен шоколад

1 ванилия

1 с.л. какао

 

За глазурата:

100 гр натурален шоколад

30 г. масло

?Начин на приготвяне:

Разбъркайте маслото, захарта и яйцето до пухкав крем. Добавете и настъргания шоколад. Разбъркайте отново.Отделно разбъркайте киселото и прясното мляко, след което ги добавете към пухкавата смес. Пресейте брашното и добавете към него ванилия, како и сода. Прибавете ги към другата смес. Разбъркайте отново. Намаслете тавичката, която ще използвате. В нея изсипете сместа. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около час до готовност. Разтопете натрошения шоколад с маслото и залейте вече готовия сладкиш.