Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Kрем супа от просо и червена чушка с костен бульон
Случва ли ви се да се изчерпите откъм идеи за супи?
Колко рецепти за супи изобщо може да има?
Тук май сме на принципа – колкото повече, толкова повече.
Ето още една идея, с която ще предложите хем зърнени, хем зеленчуци и, разбира се – костен бульон.
Време за приготвяне: 30 минути
Продукти
* 1/2 чаша просо
* 2-3 моркова
* целина
* лук
* 4-5 червени чушки (или 2-3 по-големи)
* 1 буркан костен бульон
Приготвяне:
Започваме с печенето на чушките – на тиган или във фурна, както е по-удобно за вас.
Задушаваме за няколко минути лука и морковите (в мазнина и вода), добавяме целината и просото и доливаме вода, достатъчна, за да се свари просото.
Когато просото и зеленчуците са сварени, махаме от котлона и добавяме костния бульон и обелените чушки и пасираме.
Тази супа и сиренцето май са добри приятели