Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Качамак с козе сирене
Качамак с козе сирене
Необходими продукти:
царевично брашно – 200 г
масло – 30 г
олио – 1 с.л.
вода – 0,9 л
прясно мляко – 100 мл.
Козе сирене – 100 г
сол – на вкус
червен пипер – 1 ч.л
Начин на приготвяне:
В подходящ съд изсипваме водата, млякото, олиото, солта и брашното. Бъркаме непрекъснато докато заври сместа. След като заври, намаляваме котлона и бъркаме, докато качамака започне да се сгъстява или около 10 мин.
Разтопяваме маслото и леко го препържваме, добавяме червения пипер, разбъркваме хубаво и махаме от котлона.
Изсипваме качамака в подходящи купички или по-дълбоки чинии, поръсваме с натрошеното козе сирене и поливаме с маслото с червен пипер.