Качамак с козе сирене

Качамак с козе сирене

Необходими продукти:

царевично брашно – 200 г

масло – 30 г

олио – 1 с.л.

вода – 0,9 л

прясно мляко – 100 мл.

Козе сирене – 100 г

сол – на вкус

червен пипер – 1 ч.л

 

Начин на приготвяне:

В подходящ съд изсипваме водата, млякото, олиото, солта и брашното. Бъркаме непрекъснато докато заври сместа. След като заври, намаляваме котлона и бъркаме, докато качамака започне да се сгъстява или около 10 мин.

Разтопяваме маслото и леко го препържваме, добавяме червения пипер, разбъркваме хубаво и махаме от котлона.

Изсипваме качамака в подходящи купички или по-дълбоки чинии, поръсваме с натрошеното козе сирене и поливаме с маслото с червен пипер.