Кето мъфини с бадемово брашно и кашкавал
Кето мъфини с бадемово брашно и кашкавал
Необходими продукти
3 големи яйца
½ ч.л. морска сол
½ ч.л. чесън на прах
¼ ч.л. пушен червен пипер
½ ч.л. прясна мащерка /по желание/
1 ч.ч. бадемово брашно
½ ч.л. сода бикарбонат
2 ч.ч. настърган кашкавал от овче мляко
Начин на приготвяне
Загрейте фурната си до 180 градуса. Във форма за мъфини поставете хартиени подложки и ги намажете с мазнина по избор. Можете да използвате и намаслени силиконови форми за мъфини.
В голяма купа разбийте заедно яйцата, солта, чесъна на прах, пипера и мащерката.
Добавете бадемовото брашно и внимателно разбъркайте със силиконова шпатула, след това прибавете содата и накрая настъргания овчи кашкавал. Тестото ще бъде гъсто и лепкаво.
С помощта на лъжица поставете тестото във формичиките за мъфини.
Печете, докато мъфините станат златисти и клечка за зъби, поставена в центъра им, излезе чиста, 22-25 минути.
Охладете мъфините за 5 минути във формата, след което ги прехвърлете върху охладителна решетка, за да изстинат още 5 минути, преди да сервирате.