Бисквитки с лешниково брашно и мед

Бисквитки с лешниково брашно и мед

Необходими продукти

1 ч.ч. несолено масло

1/2 ч.ч.  кафява захар

1/4 ч.ч. мед

2 яйца

1/2 ч.ч.  лешниково брашно

1/2 ч.ч.  брашно от лимец

2 ч. л. ванилов екстракт

1 ч. л. сода бикарбонат

1/4 ч. л. сол

3 ч.ч.  овесени ядки

1/2 ч.ч.  едро смлени лешници

 

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180*. В плитка тавичка поставете хартия за печене.

**Съвет: извадете яйцата и маслото от хладилника около 30-45 минути преди да започнете да печете, за да достигнат стайна температура.

Разбийте маслото и захарта с миксер. Разбъркайте на средна скорост, докато сместа стане светла и кремообразна, това ще отнеме около 2 минути.

Добавете яйцата, едно по едно, като разбърквате след всяко добавяне.

Добавете меда и ванилията, разбъркайте, докато се смесят.

Добавете лешниковото брашно, брашното от лимец, содата и солта. Разбъркайте, докато се смесят добре.

Добавете овесените ядки и смлените лешници. Смесете до сравнително хомогенна смес.

Загребвайте една голяма супена лъжица тесто и поставете върху хартията за печене на равномерно разстояние. Печете за около 8-10 минути, докато бисквитките станат златистокафяви.