Кето мъфини с бадемово брашно и кашкавал

Кето мъфини с бадемово брашно и кашкавал

Необходими продукти

3 големи яйца

½ ч.л. морска сол

½ ч.л. чесън на прах

¼ ч.л. пушен червен пипер

½ ч.л. прясна мащерка /по желание/

1 ч.ч. бадемово брашно

½ ч.л. сода бикарбонат

2 ч.ч. настърган кашкавал от овче мляко

 

Начин на приготвяне

Загрейте фурната си до 180 градуса. Във форма за мъфини поставете хартиени подложки и ги намажете с мазнина по избор. Можете да използвате и намаслени силиконови форми за мъфини.

В голяма купа разбийте заедно яйцата, солта, чесъна на прах, пипера и мащерката.

Добавете бадемовото брашно и внимателно разбъркайте със силиконова шпатула, след това прибавете содата и накрая настъргания овчи кашкавал. Тестото ще бъде гъсто и лепкаво.

С помощта на лъжица поставете тестото във формичиките за мъфини.

Печете, докато мъфините станат златисти и клечка за зъби, поставена в центъра им, излезе чиста, 22-25 минути.

Охладете мъфините за 5 минути във формата, след което ги прехвърлете върху охладителна решетка, за да изстинат още 5 минути, преди да сервирате.