Лесни скариди с мед и чесън

Лесни скариди с мед и чесън
Неустоимо и супер лесно предястие, което задължително допълваме с чаша студено бяло вино или розе!
Необходими продукти:
2 супени лъжици масло от рапица
450 гр скариди, обелени и обезвенени (21-25 броя)
3 скилидки чесън смлени
1/4 чаша мед
2 супени лъжици светъл соев сос
сусамово семе по избор
магданоз по избор
Начин на приготвяне:
Изсипваме мазнината в чугунен тиган или уок на средно силен огън. Добавяме скаридите и готвим за 1-2 минути от всяка страна. Когато скаридите са готови, ги изваждаме от тигана и ги оставяме настрана. В тигана добавяме чесъна и готвим за 30 секунди. Добавяме меда и соевия сос и ги разбъркваме добре. Готвим за 1 минута, докато соса се редуцира и добавяме обратно скаридите, за да се покрият хубаво преди сервиране.
Гарнираме с магданоз и сусам по желание.