Лесни скариди с мед и чесън

Лесни скариди с мед и чесън

Неустоимо и супер лесно предястие, което задължително допълваме с чаша студено бяло вино или розе!

Необходими продукти:

2 супени лъжици масло от рапица

450 гр скариди, обелени и обезвенени (21-25 броя)

3 скилидки чесън смлени

1/4 чаша мед

2 супени лъжици светъл соев сос

сусамово семе по избор

магданоз по избор

Начин на приготвяне:

Изсипваме мазнината в чугунен тиган или уок на средно силен огън. Добавяме скаридите и готвим за 1-2 минути от всяка страна. Когато скаридите са готови, ги изваждаме от тигана и ги оставяме настрана. В тигана добавяме чесъна и готвим за 30 секунди. Добавяме меда и соевия сос и ги разбъркваме добре. Готвим за 1 минута, докато соса се редуцира и добавяме обратно скаридите, за да се покрият хубаво преди сервиране.

Гарнираме с магданоз и сусам по желание.