Ризото със сушени манатарки

Ризото със сушени манатарки

? За днес сме ти приготвили уникално кремообразно ризото със сушени манатарки, в което ще се влюбиш мигновено!
Ризото със сушени манатарки и пъдпъдъчи бульон
?Необходими продукти:
6 чаши горещ пъдпъдъчи бульон
2 сл масло
1 голяма глава лук, ситно нарязан
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 ч.л. паста от трюфели
25 гр. сушена манатарка
1 супена лъжица прясна нарязана салвия
1 супена лъжица пресен нарязан розмарин
½ чаша сухо бяло вино
2-½ чаши ориз арборио
1-½ чаши прясно настъргано сирене пармезан
1 чч готварска сметана
клонче пресен розмарин
настърган пармезан
?Начин на приготвяне:
Накисваме сушените манатарки в много гореща вода за 20 минути. Прецеждаме гъбите и ги нарязваме. Оставяме настрана.
На среден огън разтапяме маслото в голям тиган.
Добавяме лука и чесъна. Запържваме около 7 минути, докато станат златисти. Прибавяме салвията и пастата от трюфели. Слагаме нарязаните гъби и бялото вино, и разбъркваме, докато виното се абсорбира в сместа. Деглазираме дъното на тигана.
Добавяме ориза, сотираме за няколко минути (около 3 минути), докато стане „прозрачен“, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица, за да избегнем залепване по тигана или изгаряне. Изсипваме 1 чаша горещ бульон и разбъркваме, докато оризът поеме цялата течност. Повтаряме няколко пъти докато оризът поеме целия бульон и сместа стане кремообразна.
Щом оризът стане ал денте, изключваме котлона и добавяме пармезана, като разбъркваме добре.
Изсипваме сметана в желаното от нас количество, настъргваме още пармезан и добавяме стрък розмарин!