Овесени кашкавалки

Колкото пъти приготвите овесени ядки в менюто си, няма да сбъркате, защото те
✔️съдържат много витамини и минерали, сред които калций, калий, манган, фосфор, магнезий, желязо, селен, цинк, някои витамини от B група и др.
✔️богати са на фибри, с което подпомагат храносмилането.
✔️те са пребиотична храна, с което „хранят добрите бактерии“, тоест – помагат за пробиотичния баланс.
✔️доста са засищащи, с което помагат и за регулиране на теглото.

И сега една лесна рецепта за закуска, богата на фибри, вкусна, лесна за прибиране в чантата за работа или за разходка.

?Овесени кашкавалки?
⏳Време за приготвяне: 25 минути
?Продукти:
* чаша и половина овесени ядки
* половин чаша сусамово брашно
* 3 яйца
* 3 лъжици кисело мляко с лъжичка сода
* 100 г настърган кашкавал
* 100 г сирене
?‍?Приготвяне:
От продуктите се приготвя тесто, с което може да се работи с ръце. Ако е необходимо, добавете още брашно. Оформяме топки и печем 20 минути на 180-200º.

Ако пък ви се доиска, добавете и семена в рецептата. Хубав ден ?