Пълнен заек с агнешки дреболий за Великден

Пълнен заек с агнешки дреболий за Великден

Заешкото е едно от най- вкусните, полезните и нискокалорични меса. Разбира се домашно отглежданите зайци са много по- крехки, вкусни и не се нуждаят от предварително накисване в марината. Хубаво е преди да се почне с готвенето заекът да се измие със студена течаща вода, без да кисне в нея.

За Великден  ви предлагаме да комбинирате заешкото с агнешко, като сме ви подготвили следната рецепта:

Продукти:

1 бр. заек

0,5 кг агнешки дреболии

2 гл. лук

2 ч.ч. ориз

джоджен, черен пипер, червен пипер, сол

магданоз

олио

Начин на приготвяне:

Агнешките дреболии се сваряват хубаво и се режат на ситно. Лукът се запържва и към него се добавят ориза и след това дреболиите. Готовата плънка се овкусява с подправките и с нея се пълни зайчето. Зашива се, маже се с олио или зехтин, слага се в тава. Ако е останала плънка се слага около заека, сипват се 2 чаши вода, завива се с фолио и се пече на 180 градуса за 1.30ч., след което се маха фолиото и се дозапича.