Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Печен заек със зеленчуци в тиква
Решихме да ви споделим една изключително вкусна и подходяща за сезона рецепта, изпробвана от нас.
Печен заек със зеленчуци в тиква
Продукти:
2 кг заек
2 гл лук
4 моркова
1 гл чесън
черен пипер
Начин на приготвяне:
Заекът се реже на парчета и заедно с лука, който е нарязан на филийки, се запържва до златисто в маслото. Към изпърженото заешко се добавят морковът, нарязан на едро и скилидките чесън, черевените чушки и се овкусявят се със сол и черен пипер. Ястието се задушава на тих огън. През това време тиквата се издълбава, осолява се и в нея се изсипват вече задушените продукти. Затваря се с капачето изрязано от тиквата, слага се във фурната и се пече на 160-180 градуса, докато тиквата омекне.
Да ви е вкусно!