Пилешка супа с карфиол

Пилешка супа с карфиол

Няма нищо по освежаващо и зареждащо от една вкусна топла супа в хладните есенни дни.

 

 

 

 

 

 

Продукти:

500 гр. пилешко месо
2 л вода
1/2 гл. карфиол
2 картофа
1 гл. лук
1/2 глава целина
1 зелена чушка
1 червена чушка
3 домата
1 с.л. сол
1 ч.л. чубрица
фиде
черен пипер
люти чушки

За застройката:
2 яйца
2 с.л. кисело мляко
2 с.л. ябълков оцет

Начин на приготвяне:

Месото се сварява в 2 л вода. Посолява се на вкус и към него се прибавят всички зеленчуци. Ври, докато те омекнат , след това се прибавя фидето.

След около 10 минути се слага чубрицата и черен пипер. След като супата се охлади се застройва – яйцата се разбиват с киселото мляко и оцета, прибавя се от бульона на супата на тънка струя, като се разбърква непрекъснато и се връща при останалата супа.