Зарежда се съдържанието на кошницата ...
Пловдивски гювеч

Пловдивски гювеч
Изненадайте близките си с тази традиционна пловдивска рецепта! Вкусно, домашно и нашенско! ?
Необходими продукти:
1 кг картофи
1 глава лук
2-3 червени чушки
300 г кашкавал
1 кофичка заквасена сметана
3 с.л. олио
черен пипер – на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете, обелете, нарежете на кубчета и сварете картофите. Запържете в тиган първо лука, след това добавете чушките. Сложете сол и черен пипер. Отцедете картофите от водата и ги сложете в гювеча. Прибавете и останалите продукти без кашкавала. Объркайте всичко. Настържете кашкавала. Печете за 20 мин. с капак.