Шоколадова торта с малини

Шоколадова торта с малини

Малини, кокос, шоколад…
Фин блат от кашу с екзотична кокосова нотка, сочни, нежни, топящи се в устата с летен привкус малини, и щедра заливка от шоколад и кокос… прескочи ли сърцето ви от вълнение?
Наградете се след тежката седмица с тази #суроваторта, #безглутен, #безлактоза, #беззахар, но пълна с удоволствие.
Ние я грабваме и отиваме на гости на баба и дядо, откъдето ще споделя и снимки вече нарязана на парчета. Истината е, че едва я опазихме до днес, така че бързаме да тръгваме.
А ето и рецептата ?
?Продукти (за торта с диаметър 28 см):
За блата:
* 300 г кашу
* 2 лимона
* 6 лъжици кокосово масло
* 6 лъжици кокосово брашно
* 3 лъжици мед
За малинов слой:
* 300 г малини
* 50 г чия
За шоколадов слой
* 2 шоколада Casa Cacau със стевия без захар
* 2 шоколада Casa Cacau с кокос
* 2 лъжици кокосово масло

?‍?Приготвяне:
1️⃣Блата започваме от предната вечер, като накиснем кашуто в сока от 2 лимона. На сутринта отцеждаме и в кухненски робот смиламе фино с кокосово масло, брашно и мед. Оформяме блата в ринг с падащо дъно.
2️⃣Върху блата изсипваме крем от пасирани малини и чия и прибираме за няколко часа в хладилника.
3️⃣Последният слой е от изкусителна комбинация от чист черен шоколад и шоколад с кокос, разтопени на водна баня с малко кокосово масло. Разбира се, можете да използвате какъвто шоколад харесвате. За мен тези на Casa Cacau са олицетворение на истински шоколад, с наситен вкус и без „химия“. За завършек, аз добавих и лъжица мед, но можете да пропуснете.
Тортата е 1️⃣здравословна, 2️⃣ефектна, 3️⃣лесна. Единственият трик е да изчаквате периодите за накисване на кашу и охлаждане на тортата.